Как да се върнем на пистата на здравословното хранене

Как да се върнем на пистата на здравословното хранене
1 януари 2021

 Толкова е лесно да бъдеш изпълнен с вина, когато излезеш от пистата, но е естествено да не се храниш напълно здравословно през цялото време. Напълно естествено е да не ядете през цялото време 80/20! Понякога в живота се случва и колкото и да са ни вкоренени тези добри навици,не се справяме.

Това е просто естествена част от приливите и отливите на живота и с течение на времето  това е, което формира истинския баланс в живота ни. Това, което обаче има значение за вашето здраве и в крайна сметка за теглото ви, е колко бързо можете да се върнете към тези здравословни навици.

 

Лично аз съм тук в момента. През последните няколко  месеца фокусът ми беше върху житейски проблеми,смяна на работа и т.н. и упражненията и обичайното ми ниво на здравословно хранене наистина пострадаха. Обикновено това не би трябвало да продължи толкова дълго, но буквално всеки аспект от живота ми беше различен от предишния и като супер рутинно зависим човек се борех с това. За щастие няма значение дали са минали два дни, два месеца или две години, има начини да си помогнем и бързо и  лесно да се върнем в релсите. Ето няколко съвета,които определено смятам да следвам!

 

Започнете от там, където сте

Този съвет може да работи за някои от вас по-добре за разлика от други, но лично на мен ще ми е по-лесно да започна от там, където съм и да имам период на преход, вместо да се върна направо към обичайното си ниво на здравословно хранене. Това може да означава да си позволите допълнително "умно лакомство".Какво ще рече това.Някои си казват : „всичко или нищо“или "без едно мога,но с едно немога"!"Умно лакомство" е да подбереш това,което ще хапнеш! Тази седмица, може да си позволите да ядете колкото се може повече храна, от която тялото ви се нуждае, стига да е необработена и да не съдържа рафинирана захар.

 

Не се опитвайте да правите всичко наведнъж

Ако се опитвате да изцедите сок, медитирате, да отидете на фитнес, да готвите от нулата и да правите ядково мляко прясно всеки ден, просто ще бъдете съкрушени и ще се провалите и след това ще се почувствате като глупак и по този начин цикълът ще започне отново. Опитайте просто да се съсредоточите върху 1-3 прости неща наведнъж, като например да пиете повече вода, да ядете повече зеленчуци и да готвите в събота или неделя. Така ще се почувствате вдъхновени и мотивирани да продължите.

 

Откажете се от вината

Вината е напълно безсмислена емоция, която изсмуква енергията от мястото, към което трябва да вървим - обратно към изграждането на  здравословни навици ! Съзнателно решете да оставите всяка вина .

 

Не се опитвайте да бъдете перфектни

Изкушението, когато се върнете на пистата, е да се опитате да ядете перфектно чиста храна / без рафинирана захар / палео / веган / каквато и да е диета. Въпреки че определено има какво да се каже за „нулиране на хранителните стойности“, трудността в съвършенството е това, което се случва, когато имате пропуски. Ако сте човекът, който може да управлява пропуските, без те да се превръщаш в прецакан, това е страхотно. Ако не, внимавайте дали да се опитате да се храните перфектно!

 

 

Използвайте инструмент за проследяване

Например  водене на хранителен дневник или просто проследяване на някои ключови здравословни навици биха ви помогнали много.Ако не се справяте сами с това,може да имате личен треньор,който ще върши тази работа вместо вас, ще ви помага с полезни препоръки и ще ви посочва пропуските.

 

Правете малко отчетност

Независимо дали става дума за приятел, ваш партньор или онлайн общност (като моята Facebook група - получете достъп като попълните ТУК), когато има някаква отчетност винаги е добра идея. Кажете им какви конкретни неща ще правите през тази седмица, за да се върнете в релсите и ги помолете да се чуете отново  в края на седмицата, за да сте сигурни, че сте ги направили.

 

Ако смятате, че се нуждаете от нулиране на хранителните стойности

Понякога телата ни могат да бъдат засегнати от захар, кофеин и преработени храни и е необходимо хранително нулиране, за да помогне за ограничаване на апетита, за поддържане на енергийните нива, за балансиране на хормоните и като цяло да засили вашето мислене в правилната посока. Това е сложна територия и определено бих предложила да получите някаква подкрепа или достъп до програма, която да ви помогне да го направите ефективно и с доброта към себе си.

 

Паника и страх

Един от проблемите с връщането в релси е паниката, която много от нас изпитват, когато знаят, че са качили малко тегло и отчаяно искат да го загубят отново. Тя може да ви изпрати надолу по спиралата и  да ви изкуши да се присъедините към традиционното хранене. Просто си поставете здравословна цел и я следвайте спокойно без издребняване.Ако сгрешите,не се упреквайте.Поглеждайте се всеки ден в огледалото и си казвайте: "справяш се отлично,ти можеш,продължавай напред"!

 

Помнете,мили приятели,че Вселената ви обича и се грижи за вас,но вие трябва да полагате усилия и да вярвате в успеха си.Трябва да се обичате и вие самите и да се харесвате такива,каквито сте!Нали?

И все пак,ако ви е трудно сами, ДА ГО НАПРАВИМ ЗАЕДНО!

 

Напишете в коментар,как вие се справяте с всичко това?И не забравяйте да се абонирате за бюлетин!

 

https://www.livechatalternative.com/