Детокс чай - кой да се използва и кой да се избягва?

Детокс чай - кой да се използва и кой да се избягва?
23 февруари 2021
 
Не е тайна, че билковите чайове предлагат много ползи за здравето.Някои хора ги консумират за детоксикация.
 
Много от тези така наречени детокс чайове, особено тези със Senna или Cascara, съдържат съставки, които действат като сурови лаксативи и причиняват повече вреда, отколкото полза. От друга страна, някои билкови чайове за детоксикация съдържат полезни съставки и действително детоксикират.
 
Как да направим разликата?
 
Когато свръхпретоварването ви кара да се чувствате вяли и уморени, вероятно ще потърсите решение в нещо просто, като чаша чай. Чай за детоксикация когато искате да прочистите тялото си от токсини.
Някои марки рекламират чай за детоксикация с впечатляващи предимства като отслабване или намаляване на мазнините в корема бързо и лесно . Може да сте виждали известни личности , които уж одобряват някои детоксикиращи чайове или добавки. Бъдете мъдри. Слабителните детоксикиращи чайове не могат моментално да стопят излишъците от предишната нощ. Към много от тези продукти трябва да се подхожда предпазливо.
 
От друга страна, пиенето на зелен чай или други органични, натурални чайове с детоксикиращи и лечебни билки може да бъде чудесен навик. Хората често приемат чаения ритуал като първото нещо сутрин, преди хранене или непосредствено преди лягане. Просто бъдете внимателни кои билки консумирате с чая си. Здравословните чайове трябва да се превърнат по-скоро в обикновен навик, а не в бързо слабително лечение.
 
И тук се сещам за китайския чай с бамбук,който приятелка ми беше препоръчала преди години.Трябваше да отслабна с него.Но,уви,не отслабнах,но си причинявах такива спазми всекидневно.....Сигурна съм,че някои от вас също са го пробвали този прословут чай.
 
Но да продължим по темата.
 
Детокс чайовете се предлагат в два основни вида: слабителни детокс чайове и билкови детокс чайове.
 
Детокс чайовете, съдържащи Senna или Cascara sagrada засягат червата, като предизвикват контракции .Това може да причини болка и дискомфорт, спазми. Освен това, те могат да доведат до дехидратация.
Когато консумирате твърде много от тези билкови продукти,вероятно ще навредите на стомаха си и чревния тракт. Също така те не водят до траен контрол на теглото и имат минимален ефект върху усвояването на калории.
 
Сена и Каскара могат да нарушат деликатния баланс на флората и фауната в червата ( вашият чревен микробиом ) и дори могат да повлияят на функцията на черния дроб .
 
 
Билковите чайове, приготвени с точно подбрани билкови съставки, могат да ви помогнат да детоксикирате тялото си, както и да рестартирате и подмладите организма си. Те са ефективна и вкусна храносмилателна помощ и са много по-нежни за вашата храносмилателна система. Някои от най-добрите включват женско биле, лимонена трева , джинджифил, корен от глухарче,бял трън,хибискус, кардамон,алое и др.
 
 
В китайската култура хората използват женско биле като лечебна билка с мощната си способност да възпира вредните организми в тялото. Съдържа близо 300 стимулиращи здравето флавоноиди, терпеноиди и други, които спомагат за развитието на здрава и устойчива имунна система.
 
Млечният трън подпомага здравето на черния дроб и детоксикацията.
 
Чаят от глухарче е чудесна храносмилателна помощ . Можете да използвате корените или листата на растението. Глухарчето е билка, пълна с хранителни вещества, която насърчава правилната функция на здравия черен дроб.
 
Сокът от алое вера може да бъде добро решение за детоксикиране на организма.Освен това заради ежедневния стрес, замърсения въздух и консумирането на нездравословна храна, тялото има нужда да се пречисти. Сокът е богат на много микроелементи, витамини и минерали важни за доброто здраве.Сокът от алое вера е другата добра напитка , когато искате да се разделите с излишните килограми. Той ви дава усещане за ситост, има приятен леко сладникав вкус и дава много енергия на тялото ви.Помага и при запек,дори хроничен.Зная го от личен опит.
						</div>
						<div class=
https://www.livechatalternative.com/