Неустоим глад за сладко - каква е причината

Неустоим глад за сладко - каква е причината
7 март 2021

Когато изпитваме неконтролируем глад за прости въглехидрати,трябва да се замислим дали нещо не ни липсва в организма.

Дефицитът на ХРОМ е причината за това.

 

Защо?Как действа хрома?

 

Хромът е важен микроелемент за нашият организъм.За съжаление неможе да се синтезира от тялото ни и се налага да си го набавим сами или с храна или с помоща на хранителна добавка,например Yellow

Липсата на хром може да повлияе на чувствителността на клетките към инсулин и да доведе до развитие на резистентност и диабет тип 2.

Редица изследвания доказват правопропорционална зависимост между консумацията на въглехидрати и нуждата на тялото от хром. За поддържане на нормални нива на кръвната захар, този елемент е задължителен. Резултатите са намален апетит за сладки храни и регулиране на теглото.

Хромът понижава т.нар. ”лош” холестерол или още LDL холестерол. А заедно с това, този елемент спомага и за повишаването на HDL или ”добрия” холестерол.Улеснява транспорта на глюкоза на клетъчно ниво и засилва чуствителността на клетките към инсулина.

 

Тези функции на хрома в нашето тяло могат да съдействат за понижаване на кръвното налягане при пациенти с хипертония, както и за значително понижаване на риска от развитие на инфаркт на миокарда и сърдечно – съдови заболявания.

 

Най-често дефицит на хром се наблюдава при по-възрастните хора, при интензивно спортуващите, при хора, които поемат голямо количество сладки храни, както и при бременните.

 

КАК ДА РАЗБЕРЕМ,ЧЕ НИ ЛИПСВА ХРОМ?

 

  • Повишаване на кръвната захар, триглицеридите и холестерола
  • Повишен апетит като цяло и в частност за сладки храни, напълняване
  • Безпричинна умора, тревожност

 

КОЙ ТРЯБВА ДА ПРИЕМА ХРОМ?

 

При спортисти спомага за качване на мускулна маса.При хора с наднормено тегло подобрява обмяната на мазнини и въглехидрати.Контролира теглото.При всички хора с неконтролируемо желание за сладко, които поради дефицита на хром в организма, са с нестабилни нива на глюкоза в кръвта.

 

Yellow е хранителна добавка, богата на хром, която допринася за поддържането на нормални нива на кръвна захар и спомага за метаболизма на хранителните вещества..Взимайте две таблетки дневно като хранителната добавка, може да се приема по всяко време на деня или през нощта.

 

Консултирайте се с треньор,как точно да включите хром в менюто си!

Пишете ни!

https://www.livechatalternative.com/