Какво се случва с тялото по време на отслабване

Какво се случва с тялото по време на отслабване
20 март 2021

Внезапното намаляване на калоричното съдържание в диетата, изключването на обичайните сладкиши и други „лакомства“ от нея се възприема от организма като спешен случай. В отговор на него кортизолът се освобождава активно в кръвта - вещество, което обикновено се нарича хормон на стреса. Този хормон буквално ни принуждава да прекъснем диетата: той апелира към чувството на глад и ни насърчава да натрупваме повече мазнини, за да оцелеем в този „труден момент“.

Какво да правим?

Разсейвайте се с приятни занимания, много почивка и много смях. Това не е грешка: смехът и доброто настроение активират отделянето на антагонисти на кортизола - вещества, които блокират действието му и „успокояват“ организма, като му казват: „Всичко е наред! Можете да спрете да правите хормона на стреса си. " Можете също така да закусите лесно и приятно с продуктите на Herbalife Nutrition. За това е подходящо протеиновото барче, което се предлага с различни вкусове. Едно  съдържа само 140 kcal, но 10 g протеин. Не съдържа ГМО. 

 

Мускулна слабост

По време на отслабване тялото губи не само „ненужни“ подкожни мазнини, но и витамини, минерали, вода, протеини и други вещества, които участват в метаболизма. Следователно тялото ограничава дейността на мускулите, на които липсва гликоген или протеин, които осигуряват на мускулите енергия и възстановяване на ресурсите.

Какво да правим?  

Прегледайте диетата си и се уверете, че количеството протеини, мазнини и въглехидрати в менюто е в правилното съотношение. И ако отслабвате чрез спорт, консултирайте се с треньор или спортен диетолог. Може да се наложи да приемате протеинови добавки. Herbalife Nutrition разработи протеинови шейкове Формула 1, които имат балансиран състав. Ефективността на този продукт е клинично доказана . В допълнение към протеините, включително соята, в съставът се съдържат фибри, както и комплекс от 23 минерала и витамини, необходими за организма.

 

 

 

Picture2.png

 

 

Нестабилно настроение

Този симптом може да бъде свързан с рязък спад в нивата на глюкозата. И това може да означава, че в менюто ви има някои грешки. Например диетата съдържа повече „бързи“ въглехидрати, които осигуряват рязък прилив на енергия и настроение, но и бързо спират да действат. И тогава изпитвате умора и намалена мотивация за отслабване.

 

Какво да правим?

 В този случай трябва да замените основната част от бързите въглехидрати с бавни, както и да добавите нови храни. В допълнение към пълнозърнести зърнени храни, хляб с трици, макаронени изделия от твърда пшеница, можете да приемате ябълкова овесена напитка, комплекс от диетични фибри, протеинови шейкове с формула 1 с различни вкусове от Herbalife Nutrition.

 

Сънливост

 Намаляването на калоричното съдържание в самата диета се възприема от организма като сигнал, че е необходимо да се намали активността, за да се запазят „ценните“ мастни резерви.

 

Ако сте започнали диета през зимата, когато по-кратките светлинни часове по подразбиране предизвикват желание за сън, тогава е напълно невъзможно да се принудите да се събудите.

Какво да правим?

 На първо място, можете даизпиете чаша кафе или силен чай, които ви правят по-енергични за няколко часа, но когато ефектът на кофеина отшуми, сънливостта ще се почувства много по-силно. Продукти като LIFTOFF ви помагат да не спите. Те са ефервесцентни таблетки, които съдържат кофеин, витамини С и В 3... Добавката може да помогне за поддържане на концентрацията, подобряване на физическото и умственото представяне и поддържане на тонуса. Освен LIFTOFF *, Herbalife Nutrition има NRG таблетки * и NRG чай *. Тези продукти съдържат гуарана, кофеин и екстракт от чай. Можете да го приемате във формата, в която ви е удобно: напитка или таблетки. Добавките могат да помогнат за увеличаване на енергията и тонизиране на тялото. И, разбира се, имаме нужда от спорт. Те помагат на тялото да се отърве от сънливостта, като стимулират производството на ендорфини.

 

Главоболие

Интензивността на този симптом може да варира от „едва забележим“ до „непоносим“. А естеството на симптома прилича по-скоро на тежест в главата, отколкото на болка. Това означава, че нивата на инсулин в кръвта ви са спаднали драстично: отговор на факта, че делът на въглехидратите във вашата диета е спаднал драстично.

Какво да правим?

 По принцип след 1-1,5 седмици тялото свиква с новата диета и главоболието спира. Но ако през този период за вас е много важно да поддържате ума си чист - предлагайте на тялото си Herbalife Nutrition продукти. Например, билковата напитка, комбинирана с порция пълнозърнеста каша или парче хляб, ще ви помогне да останете нащрек и енергични, но сити. Чрез „извличане“ на въглехидрати от такива храни, тялото ще се разсее и ще спре да ви досажда с тежестта в главата.

 

 

Picture3.png

 

 

Тези симптоми обикновено са временни. И веднага след като тялото свикне с факта, че „те отслабват“, то се връща към нормалната работа. Но помнете: добре организираната диета и упражненията под ръководството на опитен консултант ще направят този процес на адаптация по-бърз и лесен.

 

Изт. https://bud-v-forme.ru/

https://www.livechatalternative.com/