КАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА СЪРЦЕТО СИ

КАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА СЪРЦЕТО СИ
27 юни 2020

РОЗИТЕ СА ЧЕРВЕНИ,
ВИОЛЕТКИТЕ СА СИНИ,
СЪРЦЕТО ВИ Е СКЪПОЦЕННО

Разговорът за връзката между диетата и здравето на сърцето е толкова стар, че по принцип знаем какво трябва да правим. Грижейки се за теглото си. Наблюдавайки общия прием на мазнини и поддържайки ниски нива наситени мазнини. Внимаваме колко сол ядем. Хапване на повече богата на фибри храна – като боб и овесени ядки.

Това е добре, но имаме нужда и от баланс на мастните киселини.

ЗАКОН ЗА БАЛАНСИРАНЕ

Преди медицинските съвети за диетични мазнини беше основен: наситените мазнини бяха лоши, а полиненаситените мазнини – добри.

Но сега нещата са сложни. Това се дължи на нарастващите опасения, че не ядем правилния баланс на мазнините Омега-3 и Омега-6, което пък се отразява на здравето ни.

Твърде просто е да се каже, че Омега-3 са добри, а Омега-6 са лоши, нито едни от тях по своята същност не са „лоши“.

Омега 3 капсули

Наричат ​​ги „основни“ мастни киселини, защото тялото ни не може да ги произвежда, ние ги получаваме от храни, които ядем. В малки количества есенциалните мастни киселини обслужват важни функции в нашето тяло като подпомагане на кръвообращението, зрението и мозъчната функция.

Проблемът е, че (по принцип) ядем твърде много Омега-6 и не достатъчно Омега-3. Днешната храна е пълна с Омега-6: чипс, салатни дресинги, торти, сладкиши и др. В същото време ние имаме недостиг на храни, богати на Омега-3: риба, зеленчуци, орехи и ленени семена.

Един от най-добрите начини за получаване на повече Омега-3 е чрез консумация на повече рибни ястия през седмицата, за да повишим нашите здравословни нива на EPA и DHA. Тези конкретни мастни киселини се намират в рибата и могат да помогнат за поддържане на нормална функционираща сърдечно-съдова система.

Но много от нас не ядат достатъчно прясна риба . Тя е страхотна,но по – трудно достъпна. Рибната консерва обаче е лесна и удобна! Ако не обичате да ядете риба, можете също да приемате добавки с рибено масло (но не забравяйте: хранителните добавки не трябва да се използват като заместител на разнообразното хранене).

Хербалайфлайн макс

НАМЕРИ ПЪТЯ КЪМ ПО-ЗДРАВО СЪРЦЕ

  • Яжте повече плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и боб, тъй като те доставят витамини, минерали, фибри и антиоксиданти
  • Поддържайте общия и наситен прием на мазнини под контрол, като ядете здравословни белтъчини с ниско съдържание на мазнини
  • Яжте ненаситени мастни киселини от храни като риба, ядки, авокадо и зехтин
  • Изберете млечни продукти с ниско съдържание на мазнини , птичи гърди, постно червено месо и растителни източници на протеини като боб, леща и тофу
  • Ограничете добавените мазнини, например чрез намаляване на дресингите, майонези, сосовете и пържените храни
  • Избягвайте високо преработените храни
  • Яжте повече храни, богати на фибри (сладки картофи, горски плодове, сливи, броколи и моркови)

Храна богата на омега 3

Що се отнася до въпросите за сърцето, това е много повече от грижата за хората, които обичаме. Не забравяйте да полагате допълнителни грижи за сърцето, вашето!

Herbalifeline® Max

Herbalifeline® Max  е хранителна добавка, богата на Омега-3 мастни киселини EPA и DHA, които допринасят за нормалното функциониране на сърцето, както и за поддържането на нормално кръвно налягане и нива на триглицериди в кръвта. DHA също така допринася за поддържането на нормална мозъчна функция и зрение.

https://www.livechatalternative.com/