Великден - как да не нарушите режима си?

Великден - как да не нарушите режима си?
1 май 2021

Качеството пред количеството

Вместо да се нахвърляте върху всичко, което виждате на празничната трапеза, първо помислете какво отговаря най-добре на нуждите на организма ви, кое ще ви донесе най-много полезни вещества и в същото време няма да натежи на диетата ви с куп ненужни калории.

Плодовете и зеленчуците са с предимство, месото и варените яйца са източник на протеини. Избягвайте въглехидратите и сладкото, защото ще се отразят на нивата на кръвната захар и на апетита ви. 

 

Пийте повече течности

По празниците наблягайте повече на течностите, с уточнението да избягвате алкохола. Пийте повече вода, сокове или дори айрян - така залъгвате стомаха си да се чувства сит, а в същото време поддържате организма добре хидратиран.

 

Не се фокусирайте върху храната

След като сте приключили с празничния обяд, ангажирайте вниманието си с различни дейности. Останете активни, като се разходите в планината (в случай, че празнувате там) или пък покарайте колело в парка. Вкъщи играйте настолни игри със семейството или прочетете книга. Все пак Великден не се изчерпва само с вкусните козунаци.

 

Търсете по-добрата алтернатива

Ако имате възможност да избирате, винаги залагайте на по-здравословната алтернатива. Например, вместо да посягате към дипове и разядки с яйца и майонеза, по-добре хапвайте само варени яйца. Не слагайте допълнително масло, сладко или шоколад към козунака, внимавайте с дресинга като овкусявате салатата и по-добре елиминирайте хляба при основното ястие.

 

Пригответе собствен специалитет

Тъй като не е лесно да останете на диета или да се храните здравословно, ако никой друг в компанията ви не го прави, пригответе нещо, с което да допринесете за празничния обяд и в същото време да ви гарантира, че няма да нарушите режима си.

Например, ако сте правили сладки или курабии, но с пълнозърнесто брашно; морковен кейк вместо козуначен сладкиш; печено месо с подправки, но с по-малко мазнина, спаначена салата или дип с авокадо и варени яйца.

 

Не се поддавай на изкушението

Всеки път, когато сте на косъм да се поддадете на изкушението и да изядете още една филия козунак, помислете за лишенията, които сте преживели последните седмици и за задоволството, което сте изпитали, когато сте се качили на кантара. Склонни ли сте да се откажете от всичко, което сте постигнали заради няколко хапки? Освен това е много вероятно стомахът ви да се разбунтува след като сте му предложили по-тежка храна, която не е вкусвал от доста време. 

Изт. dieti.rozali.com

 

Е,все пак,когато сме на режим на Herbalife Nutrition едва ли можем да говорим за лишения и глад.Но да,някои храни,традиционни за Велик ден не са част от ежедневието ни.Затова нека все пак да внимаваме с количествата!

 

Нашият съвет е да не смесвате много различни групи храни на едно хранене.Ако сте обядвали месо и салатка,не е необходимо да ядете козунак за десерт.Оставете го за следобедно хранене.

И още нещо,което е изпитано с времето:

  • не пропускайте билковата чаена напитка в комбинация с алоето
  • не пропускайте закуската с ШЕЙК ф 1. Така ще се заситите от сутринта с хранителни вещества и ще ви е по - лесно да не прекалите с похарването.
  • преди обилната вечеря,полята с количество алкохол,изпийте една порция овесено - ябълкова напитка Фибрите ще спомогнат по - доброто храносмилане и вероятно ще ви спасят от дисконфорта след преяждане.

 

Желаем ви ВЕСЕЛИ И БЛАГОСЛОВЕНИ ПРАЗНИЦИ!Бъдете здрави!

https://www.livechatalternative.com/