Малките неща, които да ни помогнат

Малките неща, които да ни помогнат
11 юни 2021

Да се храниш здравословно, не е лесна задача. Трудно е да мислиш за дългосрочните ползи на този навик, когато пред теб стои вкусно парче торта. Нужни са много воля и търпение, но не за да се спазват строгоопределени диети или хранителни режими, а за да се научим да живеем здравословно. Достатъчно е само да не забравяме малките неща, които могат да ни помогнат да водим един по-здравословен начин на живот.  А  създаването на полезни (на пръв поглед незначителни обаче) навици в ежедневието ни е най-лесният и бърз път към тази позитивна промяна! Ето и няколко точно такива лесни идеи:

1. Денят се познава по сутринта!

Събуждате се рано сутрин. Лъчите на току-що изгрялото слънце докосват вашето лице. Добро утро! Отвърнете му със същия оптимизъм и преди да сте закусили, изпийте една чаша вода. Добра идея е и да изцедите малко лимон в нея. Ще се почувствате ободрени и ще подпомогнете храносмилането при първото си хранене за деня.

 

2. Голямото междучасие и здравословното хранене

Поглеждате към заведението за бързо хранене, към което са се запътили твоите приятели, притеснени дали там вече има опашка. Веднага след това поглеждате магазинчето за здравословни храни, боядисано в зелено, което крещи: „Това е правилният избор!“. Ограниченото време, с което разполагаш, не е от особена полза. Когато и други са наоколо, е много по-трудно да вземеш правилното решение. Полезен съвет за решаването на този проблем е приготвянето или поне предвиждането на храненията от предния ден.

https://www.livechatalternative.com/