Не отслабвам!Калориен дефицит,какво е това?

Не отслабвам!Калориен дефицит,какво е това?
16 септември 2021

Да,всичко това е важно,но не означава,че като спортуваме и се храним здравословно ще изгорим мазнини.

Има едно нещо,което е важно и допринася за изгарянето на мазнини и това е КАЛОРИЕН ДЕФИЦИТ!

Какво означава?

 

Калорийния дефицит означава да горим повече калории отколкото сме приели чрез храната.

Не е възможно да отслабваме без КАЛОРИЕН ДЕФИЦИТ!

 

А какво са калориите?

Калориите са горивото, което тялото ни използва и което си набавя чрез храната.

 

 

Има три варианта:

  • Ако всеки ден консумирате точно толкова калории, колкото горите, ще поддържате теглото си, без да качвате или сваляте. 
  • Ако броят консумирани калории надвишава броя на изразходените, всички излишни калории ще бъдат съхранени в тялото под една или друга форма за бъдеща употреба,най - често под формата на мазнини.
  • Ако броят приети калории е по-малък от броя на разходените, организмът се принуждава да намери алтернативен източник на енергия, за да покрие разликата. И ако се храните правилно и тренирате, този източник ще са телесните мазнини.

 

А как да постигнем калориен дефицит?

Първият начин е да намалите приема на храна. Важното е това да не става драстично. Ако изведнъж намалите калорийния прием наполовина, тялото ви ще влезе в икономичен режим и метаболизмът ще се забави. Това намалява драстично и дневният енергоразход. Точно при този подход се получава йо-йо ефекта.

Достигнайки до задънена улица, решавате да намалите храната дори още повече и в крайна сметка се получава така, че консумирате по няколко плода на ден. Това ви вреди много повече, отколкото си мислите, защото не си набавяте достатъчно витамини и минерали и губите мускулната си маса. Рано или късно гладът надделява, започвате да се храните както преди и всичко се натрупва под формата на мазнини. Получава се така, че не само не отслабвате, но и наддавате. И най-лошото е, че съотношението мускулна маса към мазнини се изменя в полза на вторите.

 

Вторият вариант е да намалите приетите калории чрез храна, но в умерени граници (15-20%), и едновременно да увеличите физическата си активност. Така постигате така наречения спортен дефицит. Това е най-добрият начин да изчистите мазнините и да стегнете тялото си.

Като за начало започнете да ходите повече, като избягвате да ползвате автомобила си. Използвайте стълбите, а не асансьора и ескалаторите. 

Използвайте всеки един метод, чрез който ще увеличите движението си. След като постигнете този спортен дефицит, ще започнете да отслабвате – не рязко, а със здравословни темпове. Ще се чувствате по-енергични, а от там ще имате и мотивация да продължите напред.

 

Бъдете в калориен дефицит. Набавяйте си достатъчно качествен протеин.

Калорийния дефицит обаче води до липса на хранителни вещества и важни микро и макронутриенти важни за организма.

Ето тук е най - добре да се посъветвате с треньор по здравословно хранене.Той не само ще ви препоръча необходимите продукти,но и ще проследи резултатите ви!

Пишете ни тук или в чата в долния десен ъгъл на страницата!

 

Статията е адаптирана от fitbg.net

https://www.livechatalternative.com/