АЛОЕ ВЕРА

АЛОЕ ВЕРА
27 юни 2020

АЛОЕ ВЕРА БАРБАДЕНСИС МИЛЪР

Алое Вера (Aloe Vera) или както е неговото научно име Aloe Barbadensis Miller е видът с най-силно изразени лечебни свойства. Съдържайки 200 различни съставки, някои от които много рядко срещани в природата, това чудотворно растение се използва непрекъснато в медицината и козметиката вече 4000 години.

Алое Вера е растение, което се отнася към семейството на лилии – кактусите. От съществуващите над 200 вида Алое Вера, с най-много хранителни и терапевтични свойства е Aloe Vera Barbadensis. За подобни свойства можем да говорим, когато растението достигне възраст 2-3 години, не е капризно растение и расте в Индия, Китай, Централна Америка, Мексико и много други страни. Гелът от Алое Вера се получава от вътрешността на листата, на които най-напред се отстранява външната обвивка (кората). Представлява пихтиеста лепкава маса, подобна на желе, притежаваща мощни терапевтични свойства.

Алое Барбаденсис съдържа 17 от общо 22 аминокиселини, от които организмът се нуждае за образуване на клетките и на тъканите. Съдържа и минералите калций, фосфор, мед, желязо, манган, магнезий, калий и натрий, необходими за правилната обмяна на веществата и нормалната дейност на клетките и голям брой витамини: В1, В2, В3, В5, В6, В12, А, С, D и Е. Допринася за добрата обмяна на веществата, което всъщност означава осигуряване на енергия, от която се нуждае тялото. Витамин С, който се съдържа в Алое Барбаденсис стимулира и подобрява кръвообращението и правилното функциониране на сърдечно- съдовата система. Алое Вера притежава:

Болкоуспокояващо действие – намалява болката, когато се приложи върху засегнатото място. За разлика от другите съществуващи продукти, Алое Барбаденсис има способността да прониква дълбоко в кожата, да блокира болката и да облекчава възпаленията, благодарение на активните си съставки.

Противовъзпалително и противоалергично действие – действа по начин, подобен на този на стероидите, например кортизона, но без вредни странични ефекти. Това се дължи на някои от съставките му, най-важните от които са Glycoproteins, които възпрепятстват и разрушават Bradykinin (основният причинител на болката и възпаленията), Anthraquinones, а също така и Salicylates, които се съдържат и в аспирина. 

Лечебно действие – съдържа минералите калций, калий и цинк, както и витамините С и Е. Минералите допринасят за образуването на мрежа от влакна, които улавят червените кръвни телца, като по този начин ускоряват лечебния процес. Калцият е особено важен елемент за правилното функциониране на нервната система и за мускулите. Той е мощен катализатор на всеки лечебен процес.

Кератиново действие – състои се в отстраняване на увредените епителни клетки и замяната им с нови. Подобрява еластичността на стените на кръвоносните съдове, допринася за свободното движение на кръвта във вените и артериите като ги почиства от малки кръвни съсиреци.

Антимикробно действие – доказано е, че Алое Барбаденсис, когато се прилага върху засегнатото място в концентрация по-голяма от 75%, предпазва от инфекции и унищожава много бактерии като Salmonella, Staphylococcus, Echerichia coli, Streptococcus faicalis и е много ефикасно средство срещу Candida Albicans.

Антивирусно действие – в концентрация над 75% Алое Барбаденсис унищожава вирусите. Особено ефикасно е в борбата с вагиналния вирус – Trichomona. Установено е, че една от субстанциите в състава на Алое Барбаденсис – Acemmanan, е много ефективна в борбата срещу някои вируси и е основна съставка на лекарствено средство, което се прилага в борбата срещу вируса на СПИН.

Антимикотична дейност – приложено директно върху гъбичките Алое Барбаденсис действа като фунгицид (средство за унищожаване на гъбички).

 

Регенератор на клетките – Алое Барбаденсис съдържа хормон, който ускорява образуването на нови клетки, като в същото време спомага за отстраняването на мъртвите. Наличието на калций в Алое Барбаденсис регулира количеството течност в клетките, като по този начин се поддържа вътрешното им и външно равновесие. Това води до образуването на здрави клетки във всички тъкани на организма.

Хидратиране на кожата – Алое Барбаденсис прониква в дълбочина и възстановява загубените течности, регенерира увредените тъкани отвътре навън при всякакъв вид изгаряния, включително слънчеви. Съставките на Алое Барбаденсис: Lignin (целулоза) и Polysaccharide (въглехидрати) проникват през трите слоя на кожата: епидермис, дермис и хиподермис, като ги почистват от бактериите и мазнините, които запушват порите. Природните хранителни съставки като минералите, витамините, 17-те аминокиселини и ензими, стимулират производството на нови клетки.

Благодарение на способността си да регенерира, лекува, тонизира и да прониква в дълбочина, Алое Барбаденсис се използва при приготвяне на овлажняващи кремове, нощни кремове, маски, шампоани, тонизиращи кремове, кремове за почистване на кожата и др.

 

Направен от листа Алое Вера (с успокояващ ефект), Хербал Алое Концентрат на Herbalife Nutrition се предлага концентрат и с вкус на манго. Това е освежаваща напитка, която съдържа сок от Алое Вера и няма добавени изкуствени подсладители или оцветители..

  • Съдържа 40% сок от Алое Вера, извлечен от листа Алое Вера.
  • Листата Алое Вера се събират и филетират ръчно, за да се гарантира най-високо ниво на чистота.
  • Желето Алое се извлича с помощта на студена обработка, което е най-добрият начин за постигане на висококачествен гел.
  • Не съдържа изкуствени подсладители и оцветители (с добавена захар).
  • Освежава водата с приятен привкус, за да Ви помогне да постигнете подходящия прием на течности – 2-2,5 литра/ден.

Независимо дали се опитвате да контролирате теглото си или водите активен начин на живот, може би Ви е трудно да осигурите на организма си необходимия дневен прием на течности от 2-2,5 литра всеки ден. Използването на Хербал Алое Концентрат осигурява освежаващ вкус, който може да Ви стимулира да пиете повече вода, което ще Ви помогне да увеличите приема си на течности.
По-полезният вариант на висококалоричните безалкохолни напитки със съдържание на захар.

https://www.livechatalternative.com/