ЧУДОТО ROSEGUARD

ЧУДОТО ROSEGUARD
27 юни 2020

Розмаринът е ароматна вечнозелена билка, родом от Средиземноморието. Използва се като кулинарна подправка за приготвяне на телесни парфюми и за потенциалните й ползи за здравето.

Поради употребата на масло от розмарин в народната медицина, много учени правят клинични изследвания, заради потенциалните му ползи за здравето.

КАКВО Е РОЗМАРИН ?

Розмарин (Rosmarinus officinalis) е ароматна вечнозелена билка, от Средиземно море.

Използва се като кулинарна подправка, както и намира приложение за здравето.

Вкусната билка намира предназначение не само в  кулинарни ястия, като розмаринско пилешко и агнешко, но и добър източник на желязо, калций и витамин Б-6.

Розмаринът традиционно се използва за облекчаване на мускулните болки, подобряване на паметта, подсилване на имунната и циркулаторната система и насърчаване на растежа на косата.

 • Листата от розмарин съдържат някои фитохимични (производни на растения) съединения, за които е известно, че имат свойства, които предотвратяват заболяванията и насърчават здравето.
 • Билковите части, особено цветето, съдържат фенолна антиоксидант росмаринова киселина, както и множество здравословни ползи от летливи етерични масла като cineol, camphene, borneol, bornyl ацетат, α-pinene и т.н. Тези съединения са известни с противовъзпалителни, антиалергични, противогъбични и антисептични свойства.
 • Листата от розмарин осигуряват само 131 калории на 100 грама и не съдържат холестерол. Освен хранителните вещества, тази скромна билка съдържа много забележителни компоненти и фибри (37% от RDA).
 • Билката е изключително богата на много витамини от групата В-комплекс, като фолиева киселина, пантотенова киселина, пиридоксин, рибофлавин. Това е една от билките, съдържащи високи нива на фолати; осигурявайки около 109 ug на 100 g (около 27% от RDA).
 • Билката от розмарин има големи количества витамин А, 2924 IU на 100 g или около 97% RDA. Включването на розмарин в диетата ще донесене достатъчно за този витамин. Витамин А има антиоксидантни свойства и е от съществено значение за зрението. Той също така е нужен за поддържане на здравата мукоза и кожа. Консумацията на натурални храни, богати на витамин А е известно, че помага на тялото да се предпази от рак на белия дроб и устната кухина.
 • Плодовите листа от розмарин са добър източник на антиоксидантен , витамин С; Съдържаща около 22 mg на 100 g, около 37% RDA. Това е от съществено значение за синтезата на колаген в човешкото тяло. Колагенът е основният структурен протеин в организма, необходим за поддържане на целостта на кръвоносните съдове, кожата, органите и костите. Редовната консумация на храни, богати на витамин С, помага на тялото да се предпази от скорбут.
 • Листата от розмарин, независимо дали са пресни или сушени, са богат източник на минерали като калий, калций, желязо, манган, мед и магнезий. Калият е важен компонент на клетките и телесните течности, което спомага за контролиране на сърдечната честота и кръвното налягане.
 • Билката е отличен източник на желязо, съдържа 6.65 mg / 100 g пресни листа (около 83% от RDA). Желязото, което е компонент на хемоглобина в червените кръвни клетки, определя кислородната способност на кръвта.

Лабораторните изследвания показват, че розмаринът е богат на антиоксиданти, които играят важна роля при неутрализирането на вредни частици, наречени свободни радикали.

ДНЕС ИСКАМ ДА ВИ ЗАПОЗНАЯ С ТОЗИ УНИКАЛЕН ПРОДУКТ НА КОМПАНИЯ ХЕРБАЛАЙФ НУТРИШЪН!

RoseGuard е ежедневна хранителна добавка, осигуряваща 100% от ХРС на витамин A и витамин C, необходими за поддържането на здрава имунна система.

 • Осигурява 100% от ХРС* на витамин A и витамин C, необходими за поддържането на здрава имунна система.
 • Богата на витамин E, помага за предпазване на клетките от оксидативен стрес.
 • Съдържа широка гама от растителни съставки, включително: розмарин, куркума и астрагал.

Поддържането на здрава имунна система е важно за здравословния и активен начин на живот. RoseGuard® е разработен от експерти и съдържа витамини A и C, които стимулират имунната система и Ви поддържат в отлична форма.

https://www.livechatalternative.com/