Защита на кожата ви през лятото

Защита на кожата ви през лятото
27 юни 2020

Има ли наистина разлика между SPF20 и SPF30? 

И какво означава  „водоустойчив“? 

Ако все още не го владеете, ето полезен наръчник: 

UVA 
превод:  Ultra Violet A, дългите лъчи , които носят радиация от слънцето. Излагането на UVA може да причини бръчки,зачервена кожа и пигментация. Най-лесният начин да го запомните е A против стареене.  

UVB 
превод:  Ultra Violet B, късите лъчи, които причиняват парене и имат връзка с рак на кожата. Запомнете „B за изгаряне“. Както UVA, така и UVB защитата е оценена по скала от 0-5 звезди на слънцезащитните опаковки, като 5 звезди предлагат най-високо ниво на защита. 

SPF 

Превод:  Фактор за защита от слънце, който е оценен по скала от 2-50 +, като 30 е минималната препоръка на дерматолозите. SPF във вашия слънцезащитен крем помага за блокиране на UVB лъчите. 

Широк спектър  
превод:  Продукт за защита от слънце, който действа срещу UVA и UVB лъчи, като осигурява по-пълна защита. 

Водоустойчив 
превод:  НЕ "водоустойчив"! Никога не разчитайте, че кожата ви е защитена също толкова добре след намокряне, колкото след първото нанасяне на слънцезащитен крем. Прилагайте  редовно. 

Не забравяйте,  редовно нанасяйте продукт с широк спектър и помислете дали да не използвате дневен крем за защита върху по-чувствителна кожа, като лицето през всеки ден от годината (като нашия  защитен дневен крем SPF30 ),  пазете се от слънцето през най-горещата част на деня и не забравяйте шапка! 

https://www.livechatalternative.com/