Как да планираме храненето си

Как да планираме храненето си
17 август 2020

Планирането на ежедневното меню,когато искаме да се храним здравословно не е трудно, стига всяко хранене да съдържа малко протеини, фибри, сложни въглехидрати и малко мазнини.

Закуската е най -важна и от нея зависи целият ни ден.Тя ще ви помогне да започнете деня си с много енергия. Не яжте закуска  с високо съдържание на мазнини и висококалорични храни. Изберете малко протеин и фибри. Ако ви е трудно да набавяте достатъчно количество протеин с храната,закусете с Шейк формула 1. Към него може да добавите и любимите си плодове.

 

Може да огладнеете до обяд,но може и да не огладнеете.Зависи кога сте станали от сън и кога сте закусили.Ако се наложи,направете междинна закуска,засищаща,но с малко калории,около 200 например.

 

Обядът често се случва на работа,в офиса и по - рядко в къщи.Приготвяйте си кутия за храна с отделения.В едното сложете богата салата,а в другото протеин,примерно пържола.Не прибягвайте към бързата храна от заведенията,защото рискувате да сложите в устата си нещо,което незнаете какво е.И ако все пак обядвате в ресторант,винаги можете да си поръчате голяма салата с пилешка пържола или парче риба.

 

Хапването след обяд също не е задължително. То може да е с ниско съдържание на калории и да е малко количество, което просто да ви засити докато дойде време за вечеря.И все пак,не допускайте да сте гладни повече от 4 часа между храненията.Рискувате да се натъпчете,защото сте прегладнели.

 

Вечерята е време, в което е лесно да се преяжда, особено ако не сте яли много през деня, така че следете размерите на порциите си. Умствено разделете чинията си на четири четвъртинки. Една четвърт е за вашия месен или протеинов източник, една четвърт е за въглехидрати, а последните две четвърти са за свежи зеленчуци.

И нашият съвет е,вечерята да е лека,по възможност постна или протеина да е риба,яйца,извара.Наблегнете на салатата.Не вечеряйте ориз или картофи.Тях хапнете за обяд,а ако целта ви е да отслабвате,дори ги сведете до минимум.

 

Полезна ли ви беше тази статия?

Ако ви е трудно да планирате режима си на хранене,ние ще го направим вместо вас.Поискайте своя индивидуален режим от ТУК!

 

Свържете се с нас чрез посочените варианти за контакт: телефон,чата в долния десен ъгъл....

https://www.livechatalternative.com/