Полезни Мазнин

Полезни Мазнин
20 август 2020


Вашето тяло се нуждае от малки количества мазнини, за да функционира правилно,
но има разлика между тези, които са добри за Вас и тези, които не са.

Ненаситените мастни киселини (напр. полиненаситени като Омега-3 мастни киселини) се смятат за
по-добри, тъй като могат да спомогнат за контрол на холестерола в кръвта в рамките на нормалните граници*. Диета, богата на наситени мазнини (от преработени пакетирани закуски и храни с животински като масло), може да допринесе за повишаване на нивата на холестерол в кръвта и свързаните с това здравословни проблеми.

 

Тъй като мазнините са много концентриран източник на калории, Философията за храненето на Herbalife Nutrition препоръчва приемането на до 30% от калориите за деня от мазнини, със специално подчертаване на оптимизиране на приема, състоящ се от здравословни видове мазнини. Типичният западен режим на хранене осигурява много повече общи мазнини и наситени мазнини отколкото имаме нужда.

 

И ТАКА, С КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ ХРАНЯ?

 

Здравословните мазнини са тези в рибата, ядките, зехтина и авокадото. За да си осигурите тези добри за Вас Омега-3 мастни киселини,

консумирайте риба поне два пъти седмично, в т.ч. една порция мазна риба като сьомга или скумрия, като част от здравословно и балансирано хранене. Хранителна добавка може да бъде от полза за помощ за получаване на ползите от EPA и DHA (Омега-3 мастни киселини), за да запазите сърцето си здраво и да поддържате нормалното функциониране на мозъка и зрението, както и поддържане на нормално кръвно налягане, и нормални нива на триглицериди в кръвта.

https://www.livechatalternative.com/