• Начало
  • Новини
  • Митове и факти за проблемите с теглото и затлъстяването при децата

Митове и факти за проблемите с теглото и затлъстяването при децата

Митове и факти за проблемите с теглото и затлъстяването при децата
26 август 2020

Мит 1: Затлъстяването в детството е генетично, така че няма какво да направите за това.

 

Факт:  Гените на човек влияят на теглото, но те са само една малка част от уравнението. Въпреки че някои деца са по-склонни към наддаване от други, това не означава, че трябва задължително да имат  проблеми с теглото. Повечето деца могат да поддържат здравословно тегло, ако се хранят правилно и спортуват.

 

Мит 2: Децата с наднормено тегло или затлъстяване трябва да бъдат поставени на диета.

 

Факт: Освен ако не е указано друго от лекаря на вашето дете, лечението на детското затлъстяване не е загуба на тегло. Целта трябва да бъде забавяне или спиране на напълняването, което позволява на вашето дете да израства в идеалното си тегло.

 

Мит 3: Това е просто бебешка мазнина. Децата ще надраснат теглото.

 

Факт: Затлъстяването в детска възраст не винаги води до затлъстяване в зряла възраст, но вдига драстично рисковете. По-голямата част от децата с наднормено тегло  по време на предучилищна възраст или в основното училище все още са с наднормено тегло, тъй като влизат в тийнейджърските си години. Повечето деца не превъзмогват  проблема.

 

За да се борите с проблемите с теглото, ангажирайте цялото семейство

Здравословните навици започват у дома. Най-добрият начин за борба или предотвратяване на проблеми със затлъстяването и проблемите с теглото е  цялото семейство да живее здравословен начин на живот. Ако правите по-добър избор на храна и да станете по-активни, ще бъде от полза за всички, независимо от теглото.

Можете също да окажете огромно влияние върху здравето на децата си, като се включите в подробностите от живота им. Прекарването на време с децата ви - говорене за деня им, игра, четене, готвене - може да им осигури самочувствието, което може да им е необходимо, за да направят положителни промени.

 

Водещ чрез пример

Ако децата ви видят как ядете зеленчуци, активни сте и ограничавате времето си пред телевизора, има голям шанс те да направят същото.

Какво ядете: Кажете на детето си за здравословната храна, която ядете, докато се храните заедно. Може да кажете: „Ям броколи с чеснов сос. Искатш ли хапка? “

Когато готвите: Гответе здравословно пред децата си . Още по-добре, дайте им подходяща за възрастта работа в кухнята. Разкажете им за това, което правите и защо е добре за вашето тяло.

Как се движите: Упражнявайте се по някакъв начин, всеки ден. Бъдете автентични - правете неща, които ви харесват. Кажете на децата си какво правите и ги поканете да се присъединят към вас.

Свободното ви време: Избягвайте телевизията или твърде много време за компютър. Много по-малко вероятно е те да включат екрана, ако е изключен и правите нещо, в което могат да се включат.

 

Ако тази статия ви е била полезна,очакваме вашите коментари или въпроси!

Споделете с ваши приятели за да им помогнете!

https://www.livechatalternative.com/