• Начало
  • Новини
  • Как правим нашите висококачествени продукти от алое: Всичко е в детайлите

Как правим нашите висококачествени продукти от алое: Всичко е в детайлите

Как правим нашите висококачествени продукти от алое: Всичко е в детайлите
14 ноември 2020

Използването на растителни продукти в храни и лекарства е толкова старо, колкото и човечеството. Най-древният писмен исторически запис на тази практика е на около 5000 години : шумерски глинен блок от 12 рецепти за лекарствени препарати, отнасящи се до над 250 растения.

Много от растителните продукти, използвани и до днес в храни, хранителни добавки и продукти за грижа за кожата, имат дълга история на традиционна употреба.

С развитието на науката и технологиите са разработени иновативни начини за обработка на ботанически съставки, за да се създадат безопасни продукти с нови ползи за здравето. Растението Алое вера е отличен пример за такава ботаническа съставка.

За какво се използва алое вера?

В днешно време алое вера се използва в три основни области:

Грижа за кожата

Още през 1350 г. пр. Н. Е. Египетските царици прилагали върху кожата си пресни листа от алое вера като част от режимите на красота . Днес изследванията показват, че различният препарат на Алое вера има потенциал за лечение на определени кожни заболявания, като акне, като същевременно повишава подобряването на еластичността на кожата .

Лечение на рани

Алое вера помага да се запази влагата на кожата, така че приложението му като допълнително лечение е полезно за лечение на рани от изгаряния , следоперативни рани, псориазис и хронични рани, включително язви под налягане.

Храносмилателно здраве

В началото на 1800 г. листата от алое вера се използват през устата като слабително средство за лечение на запек. Горчивите жълти вещества (алоини) в листата на алое вера имат слабително действие, когато се консумира достатъчно количество през устата. Въпреки това, както при много други растения, които са част от човешката диета, прекомерната консумация на алоини може да причини неблагоприятни ефекти. За да може алое вера да се използва безопасно в храните и хранителните добавки, учените разработиха процес на пречистване - известен като обезцветяване - за премахване на алоините. Този процес премахва слабителните съединения, като същевременно произвежда сок от алое вера, който има ползи за здравето, като например насърчаване на здравето на храносмилането и усвояването на хранителните вещества .

За да вземете интелигентни и информирани решения при избора на продукт с Алое вера за храна или хранителна добавка, прочетете съставките на етикета и се уверете, че сте избрали пречистено или обезцветено Алое вера.

В Herbalife Nutrition използваме процеса на пречистване, за да направим един от нашите водещи продукти: билков концентрат от алое.

 
Изображение за публикация

Какво прави процеса ни на извличане на алое различен?

Процесът на пречистване е критична стъпка за премахване на всички алоини и просто оставяне на безопасен сок от листа на алое вера. По този начин ние гарантираме, че нашите потребители получават висококачествените продукти от алое, които заслужават.

Нашият процес на пречистване е изчерпателен, което ни позволява да произвеждаме високо пречистен сок от листа от алое вера в сравнение с индустриалните стандарти. Ето задълбочен поглед към това, което включва:

  1. Ние произвеждаме само най-добрите алое вера. Ние си партнираме с фермери, които от десетилетия събират алое вера в Мексико, най-големият производител на алое в света. Използваните от нас алое се отглеждат там, където метеорологичните условия и уникалният състав на почвата създават идеални условия за отглеждане.
  2. Листата на алое вера се измиват, хигиенизират и смилат, за да се получи течният сок.
  3. Течният сок се филтрира с хранителен активен въглен за отстраняване на слабителни компоненти, като алоини.
  4. Добавя се избистрящ агент за отстраняване на активния въглен.
  5. Полученият пречистен сок се прекарва през филтър преси за отстраняване на твърдия материал.
  6. Пречистеният сок се регулира с pH, филтрира се, за да се отстранят всякакви минерали и елементи от почвата, пастьоризира се и се кондензира в концентрат, който се използва при формулирането на готовите хранителни продукти от алое вера.

Продължаваме да изследваме иновативни подходи към алое

Тъй като Алое вера е основната съставка на един от нашите водещи продукти, ние непрекъснато инвестираме в изследвания, провеждаме тестове и търсим иновативни начини за максимизиране на ползите от алое за нашите клиенти.

Полученият наскоро патент на алое е последното постижение, плод на работата на нашия интердисциплинарен научен екип . Патентът признава уникален състав от пречистен сок от листа на алое вера има потенциални ползи за микроорганизмите в червата и благоприятен имунен отговор. Това предварително проучване ни дава представа къде можем да търсим бъдещи изследвания.

https://www.livechatalternative.com/